مقالات سه گامه

6 مشکل رایج خوابیدن در تخت دو نفره

خوابیدن کنار شریک زندگی تان فواید بسیاری دارد از جمله کاهش سطح کورتیزول یا همان استرس و اضطراب، احساس امنیت و ایجاد حس نزدیکی و صمیمیت بیشتر. با این حال طبیعی است که در این بین مشکلات و چالش هایی هم وجود دارد که ممکن است برای هر زوجی اتفاق بیفتد. اگر شما هم با برخی از این موارد دست به گریبان شده اید هیچ نگران نباشید، چرا که راه های ساده ای برای برطرف کردن آنها وجود دارد و نیاز نیست قید تخت خواب جدید را بزنید و روی کاناپه بخوابید! در اینجا به چند مورد از این چالش های متداول اشاره و راه حلی عملی برای تمامی شان ارائه می کنیم.

کشیدن پتو

شاید کمی به طنز شبیه باشد اما به هر حال عجیب نیست که یک از طرفین نیمه شب احساس سرما بکند و پتو را به سمت خودش بکشد. یا شاید کسی عادت داشته باشد پتو را کمی مچاله کند و در بغلش بگیرد یا بخشی از آن را بین زانوهایش بگذارد. زوج ها، به ویژه زوج های جوان احتمالا تحت تاثیر حال و هوای عاشقانه ای که دارند شاید اینطور فکر کنند که استفاده از یک پتو نشانه محبت و عشقشان به همدیگر است؛ اما این به اشتراک گذاشتن پتو ممکن است خودش باعث ایجاد یک چالش ساده شود.

نکته ای که باید در نظر گرفت این است که زن و مردی که با هم ازدواج می کنند شاید دارای دو طبع متفاوت باشند. در نتیجه درباره گرما و خنکی حین خواب نظر و سلیقه شان با هم فرق کند. احتمالا خودتان راه حل این مورد را می توانید حدس بزنید؛ بله، هر کسی پتوی خودش را داشته باشد. امیدواریم ماجرا با تهیه دو روتختی حل شود!

صدای سوت قطار

آن لحظه ای را تصور کنید که با آرامش و خیال راحت دراز کشیده اید و دارید به آن خواب عمیق نزدیک و نزدیکتر می شوید که یک دفعه صدای سوت قطار به گوشتان می خورد. البته خبری از قطار نیست و احتمالا صدایی که شنیده اید ناشی از تنفس نامناسب همسرتان موقع خوابیدن است. به طور معمول جای نگرانی نیست اما برای اطمینان بهتر است به یک متخصص مراجعه کنید، چون این احتمال وجود دارد که خروپف نشانه ای از یک بیماری باشد. این راه حل قطعی و اصلی است اما اگر دنبال یک راهکار موقتی هستید می توانید از او بخواهید موقعیت خوابش را تغییر بدهد، مثلا به پهلو بخوابد. از طرفی می توانید زودتر از او به تختخواب بروید و کمی هم از همسرتان فاصله بگیرید (البته که به طور موقتی!) راه های درازمدتش هم پرهیز از سیگار کشیدن، رسیدن به وزن مناسب، تغییر سبک زندگی و خوابیدن طبق برنامه مشخص است.

خروپف کرد حین خواب

اشتراک تخت با کودک

بعضی از زوج ها تخت خوابشان را با کودک خود به اشتراک می گذارند؛ فارغ از فوایدی که کارشناسان حوزه سلامت درباره جدا خوابیدن کودک می گویند، به اشتراک گذاشتن تخت با کودک می تواند چالش دیگری به چالش های خواب شما اضافه کند. در واقع از هر نظر که نگاه کنید بهتر است با تهیه تخت خواب کودکان اجازه بدهید کودک دلبند شما جدا از شما به خواب برود. به این ترتیب هم حریم خصوصی خودتان را دارید، هم به استقلال کودک کمک می کنید و هم فرزندتان تحت تاثیر دیر به خواب رفتن شما قرار نمی گیرد.

 

چکه چکه های آب

فکرش را بکنید روی تشکی گرم و نرم خوابیده اید که یک دفعه احساس می کنید همسرتان زیادی گرمش شده و عرق می کند. این مورد هم می تواند به اندازه خروپف کردن ناراحت کننده باشد. در ظاهر شاید حل کردنش ساده تر به نظر برسد اما موضوع این است که این دانه های عرق روی دست و بدن برایتان خوشایند نخواهد بود. پیشنهاد می شود برای حل این مشکل، سراغ تشکی بروید که احساس خنک کنندگی داشته باشد. نمونه این تشک ها را که قابلیت تنفس پذیری بالایی دارند می توانید در سایت ببینید. اگر هم نمی دانید چه مدلی را باید تهیه کنید، مشاورهای این سایت شما را راهنمایی می کنند.

دمای اتاق

دمای مناسب و مطلوب برای محیط خانه 20 درجه سانتی گراد محاسبه شده است، با این حال احتمال دارد همه افراد با این دما سازگاری نداشته باشند. وقتی هم که دمای اتاق مناسب نباشد دیر به خواب می روید و کیفیت خوابتان هم در سطح خوبی نخواهد بود. حتی شاید به خاطر احساس سرما یا گرمای زیاد، نیمه های شب از خواب بیدار شوید. راهش چیست؟ احتمالا آن کسی که با گرما مشکلی ندارد می تواند لباس های گرمتری بپوشد. ضمنا تهیه دو پتو از دو جنس متفاوت و متناسب با طبع هر شخص تا حد زیادی به حل قضیه کمک می کند.

چالش های خوابیدن

بیداری شبانه

این مورد برای خیلی از ما پیش آمده و تجربه بیدار شدن و بی خواب شدن را داشته ایم. اینجا کاری به دلیل پیش آمدن این اتفاق نداریم و فقط می خواهیم راه حلش را بگوییم. اگر سعی کردید بخوابید و بعد از گذشت 15 تا 20 دقیقه به خواسته تان نرسیدید، دیگر تلاش برای خوابیدن فایده ای نخواهد داشت. راه حل موقتی اش این است که به اتاق دیگری بروید و کتاب بخوانید یا کاری را انجام دهید که شما را آرام می کند؛ وقتی به قدر کافی چشم و ذهنتان خسته و آماده خواب شد به اتاق خواب برگردید. یادتان باشد در این فاصله سمت موبایلتان نروید چون بیشتر به بی خواب شدنتان دامن می زند. برای راه حل طولانی مدتش هم بهتر است ساعت معینی را برای به خواب رفتن در نظر بگیرید، پیش از خواب خوراکی کافئین دار نخورید و وقت خوابتان موبایل را نگاه نکنید.

حرف آخر

خوابیدن کنار همسر قطعا بسیار مفید و لذتبخش است و فوایدی نظیر کاهش استرس، افزایش صمیمیت و احساس امنیت را در پی دارد. اما احتمالا شما را با چالش هایی هم مواجه می کند. در اینجا به چند مورد از این مشکلات اشاره کردیم که راه حل هایی هم برای هر کدام مطرح شد. جای نگرنی نیست چرا که این مشکلات برای هر زوجی ممکن است پیش بیاید. موضوع را با لحن و ادبیاتی مناسب در میان بگذارید تا پیش از آنکه باعث دلخوری و ناراحتی شود، برطرفش کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *