مقالات سه گامه

11 وسیله ضروری برای اتاق خیاطی

اتاق خیاطی

وقتی چیزی مرتبط با دوخت و دوز را در گوگل جستجو می کنید، در کنار مطلب های آموزشی، عکس هایی می بینید از اتاق های کار مرتب با همه ابزار و اقلام لازم. اگر اهل فن باشید و خودتان هم گاهی نخ و سوزن به دست می گیرید، با دیدن این تصویرها آرزو می کنید کاش جایی شبیه آن را داشتید. قبل از حرف اصلی این نکته را باید بگویم که موقع تماشای این تصویرها همیشه این را به خودتان یادآوری کنید که این عکس ها به طور تصادفی گرفته نشده و برایش آماده سازی انجام داده اند؛ یعنی همه چیز را مرتب و منظم می کنند، نور را می سنجند و یک عکس از این فضای خوش رنگ و لعاب برمی دارند. اما جدا از این موضوع، امروز می خواهیم برایتان بگوییم آن اتاق های خیاطی دقیقا چه چیزهایی دارند؛ اینطوری می توانید در یک گوشه دنج، کارگاه کوچک خودتان را با همه تجهیزات لازم بسازید. پس قلم و کاغذ بیاورید و این 11 مورد را یادداشت کنید.

 

1- نور مناسب

وقتی درباره کاری ظریف صحبت می کنیم که چند میلیمتر می تواند روی نتیجه نهایی تاثیر بگذارد. از طرفی هم با اقلامی تیز و برنده مثل قیچی و سوزن سر و کار داریم، پس بدیهی است که باید فضای کار روشنایی خوبی داشته باشد. گفتیم نور مناسب، نه نور زیاد؛ چرا که نور خورشید می تواند روی کیفیت پارچه ها اثر منفی بگذارد و ضمنا اگر شدت نور زیاد باشد، رنگ ها را به شکل واقعی شان نمی بینیم. پس یک اینکه سعی کنید از نور طبیعی کمک بگیرید، دو اینکه نور شدید و جهت دار به شکلی نباشد که باعث ایجاد سایه های نامطلوب شود یا چشم شما را اذیت کند. محل قرارگیری میز چرخ خیاطی و فاصله اش را پنجره را تنظیم کنید.

2- فضای نگهداری

به احتمال زیاد اگر از خیاط ها بپرسید چه چالشی در محیط کارشان دارند، بیشترشان به نگهداری پارچه ها اشاره می کنند. وقتی تعدادشان از حدی بالاتر می رود، مدیریت و مرتب کردنشان کمی سخت می شود. البته اگر فضای بزرگی داشته باشید شاید این موضوع چندان مهم و بزرگ به نظر نرسد، اما اگر در اتاق کوچکی کار می کنید، اینجا چند راه حل ساده برایتان داریم.

فایل و کشو: اگر گذرتان به اداره دولتی افتاده باشد، حتما آن فایل و قفسه های فلزی نسبتا بزرگ را دیده اید. مشکلی که آن اداره ها دارند تا حدی شبیه همین چالش شماست. شما می توانید به جای پرونده های  قطور، پارچه هایتان (و سایر اقلام مشابه آن) را در آن کشوها بچینید.

قفسه: طبقه هایی که روی دیوار نصب می شوند، به خوبی فضایی برای وسایل مختلف شما فراهم می کنند. خوبی اش این است که پارچه ها دم دست و جلوی چشمتان هستند، و بدی اش این است که ممکن است گرد و غبار رویشان بنشیند.

کمدهای سفارشی: محفظه های مختلف و متنوعی وجود دارد که می تواند کار شما را راه بیندازد. شکل و اندازه آن بستگی به نیاز شما دارد؛ برای ایده گرفتن هم می توانید به بخش کمد لباس و کشوها یا قفسه ها بروید و محصولات را نگاه کنید تا آن چیزی که مدنظرتان است پیدا کنید.

ضروریات اتاق خیاطی

3- میز برش

این یکی از واجبات هر اتاق خیاطی است. اینکه بخواهید روی زمین بنشینید و پارچه ها را برش بزنید، باعث کمردرد می شود و کارتان را هم احتمالا با تسلط کمتری انجام می دهید. اگر با استفاده از میز اپن آشپزخانه یا چیزی مشابه آن هم بخواهید کارتان را پیش ببرید، به دردسر می افتید. پس بهتر است یک میز با اندازه کامل تهیه کنید. اگر هم بودجه زیادی کنار نگذاشته اید، شاید خودتان بتوانید میزی مشابه آن را به یک کارگاه محلی سفارش بدهید.

4- میز خیاطی

رسیدیم به اصل کار. خیاط بدون چرخ خیاطی مثل آرایشگری است که میز آرایش ندارد! همه این اقلامی که در فهرست امروز گذاشته ایم، برای خاطر این است که فضای مناسبی برای کار با چرخ خیاطی فراهم شود. اهمیت میز چرخ خیاطی هم به اندازه خود چرخ خیاطی است. میزی که به اندازه کافی محکم نباشد، حین کار می لرزد و تکان می خورد، و این چیزی نیست که شما می خواهید. میز غیراستاندارد، ارتفاع مناسبی هم ندارد و اجازه نمی دهد شما کارتان را راحت انجام دهید. بعضی از میزهای چرخ خیاطی امکان تا شدن هم دارند و می توانید به عنوان میز برش هم ازشان استفاده کنید.

5- آینه ها

از دیگر اقلام ضروری هر کارگاه یا اتاق خیاطی، آینه قدی است. در هر اتاق کاری دست کم یک آینه بزرگ باید داشته باشید، و اگر فضای اتاق به قدر کافی بزرگ است، می توانید تعداد آن را بیشتر کنید. یک آینه واجب است، دو تا بهتر است و اگر آینه سه تکه بگذارید که اتاقتان حرفه ای می شود. وجود آینه هم به شما کمک می کند تصویر بهتری از نتیجه کار داشته باشید و هم به مشتری شما اجازه می دهد به خوبی از زوایای مختلف، لباس را در تنش بررسی کند. به همین خاطر است که در تمامی فروشگاه های لباس، اتاق پرو دو یا سه آینه دارد.

6- صندلی راحت

شما هم به اندازه یک کارمند برای کار با رایانه، نیاز به یک صندلی مناسب و راحت دارید. ساعت ها یکجا نشستن و چشم به یک نقطه داشتن، می تواند باعث درد در نواحی مختلف بدن شما مثل کمر و گردن شود. پس سراغ تهیه یک صندلی بروید که ارگونومیک باشد، قابل تنظیم و با پایه های چرخدار برای ساده شدن حرکت.

7- ابزار علامت گذاری

نیاز به توضیح خاصی ندارد. احتمالا خیاط های مبتدی هم با این ابزار آشنا هستند؛ چیزهایی مثل صابون خیاطی، رولت، خودکار حرارتی، مل و مداد مخصوص. در کنار تهیه این اقلام، یک سینی که عمق زیادی هم نداشته باشید بخرید و این ابزارها را در آن بگذارید. در خصوص این ابزار منظم بودن مهم است و در دسترس بودن.

8- اتو

برای اینکه اندازه گیری و برش شما به مشکل نخورد، بعضی از پارچه ها را باید پیش از دوختن اتو بزنید. چرا که اینها به طور معمول تغییر شکل می دهند و اگر چنین کاری انجام ندهید، کم یا زیاد برش می زنید. به طور کلی توصیه می شود قبل از برش، پارچه را اتو بزنید.

9- قیچی خیاطی

حتی اگر خیاط نباشید هم می دانید که برش زدن پارچه با یک قیچی نامناسب چقدر اذیت کننده است؛ حالا می توانید تصور کنید وقتی قرار باشد مدام این برش زدن را تکرار و تکرار کنید، چه بر سر روح و روانتان می آید! پس از همان ابتدا یک قیچی باکیفیت تهیه کنید. این نکته را هم به یاد داشته باشید که بریدن هر چیز دیگری غیر از پارچه، می تواند باعث کندی تیغه ها شود. پس کارهای دیگر را با این قیچی انجام ندهید.

10- کاغذهای الگو

این یکی هم مثل پارچه ها وقتی تعدادشان زیاد می شود شما را به دردسر می اندازد. در کنار استفاده از محفظه های نظم دهنده که به این فایل ها انسجام می دهد، یک راهکار ساده هم وجود دارد؛ دسته بندی. کارتان در هر زمینه ای که باشد، همیشه به دسته بندی احتیاج پیدا می کنید. راهکار دیگر هم برچسب زدن است، که خودش یک نوع دسته بندی به حساب می آید.

11- تقویم

اگر حساب روزها از دستتان در بروید، کار به دقیقه نود می کشد و گاهی نمی توانید سر موقع لباس را تحویل مشتری بدهید. در این مطلب بیشتر از هر چیزی به نظم دهی تاکید کردیم و داشتن تقویم، به کار شما و ذهن شما نظم می دهد. علامت گذاشتن روی تقویمی که جلوی چشمتان است، باعث می شود همیشه حواستان به تاریخ تحویل و مهلت شما برای کار باشد.

کلام پایانی

چیزهایی که برای اتاق خیاطی دارید به همین موارد ختم نمی شود. طبیعتا وسایل ریز و درشت بسیاری وجود دارد از جمله سوزن، سنجاق، ماسوره، خط کش و … که فرصت نیست در این مطلب کوتاه به همه آنها بپردازیم. ما سعی کردیم در کنار نام بردن از هر مورد، نکته ای درباره اش بگوییم که برایتان مفید باشد و آن را به کار بگیرید. حالا اگر کمی به این اتاق نظم بدهید و این اقلام را با کمی سلیقه و ذوق کنار هم بچینید، می توانید یک عکس مشابه همان هایی که در سایت های معروف می بینید، بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *